My very 2nd book

Assalamualaikum!

Yeah, kembali ke ruangan peribadiku. Hehe. Lately sibuk, sibuk membesarkan anak dan mengurus rumahtangga. Apa? korang ingat menguruskan rumahtangga ni bukan pekerjaan ke? huhu.

Tapi sejak kembar dah masuk umur setahun, aku cuba untuk kembali aktif dalam dunia blogging dan menulis. Al Hasilnya maka lahirlah dua buah buku tahun ini, and another book (still counting).

But, semua buku-buku tu personally bukan buku aku. Yeah, literally bukan buku yang 100% tulis sendiri. Buku-buku tu adalah kolaborasi aku dengan abuya dan orang lain.

Buku 1st yang aku tulis pun aku rasa macam bukan buku aku sebab aku tulis dengan abuya dan ia berkisar tentang orang lain. So, after buku “DARI SEBERANG”, aku berhajat nak terbitkan sendiri my very 2nd book. “Dari Seberang” adalah 100% buku yang aku tulis sendiri dan aku terbitkan dengan Telaga Biru. Cetak 3000 tapi aku tak pasti terjual berapa. Huhu.

Buku kedua ni mungkin berkisar tentang banyak perkara. Aku nak kupis isu “How You Hit Your Puberty” , “Journey To University” , “Before & After Marriage” & “Kids”. Tajuk je bahasa inggeris, aku nak tulis dalam bahasa Melayu. Nak cari tajuk bahasa melayu yang best InsyaaAllah.

So, before aku publish my 2nd book, aku akan menulis di blog ni, InsyaaAllah. Okey, plan lain aku adalah, aku sebenarnya suka sangat tulis puisi. Puisi cara aku luahkan perasaan, itu yang aku rasa. So, aku akan wujudkan satu “ruang” dalam blog ni untuk publish puisi-puisi aku. So, rajin-rajin la klik para ruangan “Kotak HATI” YA.

So korang nanti baca ya, give comment and support. Hehe. Doakan, semoga aku diberi kekuatan untuk menulis. Hehe.

Anak dah bangun. So, aku nak gi “kerja” dulu! Bye!

monte-cristo-writing

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s